Ουκρανία: Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ ζητάει την απόσυρση του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Πάλκιν το Ιράν θα πρέπει να αντικατασταθεί από την Ουκρανία - Την ίδια ώρα φουντώνουν οι ισχυρισμοί ότι η Τεχεράνη προμήθευσε τη Ρωσία με drones που χρησιμοποιούνται για επίθεση στο Κίεβο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, θέλει η Ουκρανία να αντικαταστήσει το Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εν μέσω αναφορών που η Τεχεράνη προμήθευσε τη Ρωσία με drones για να βοηθήσει την εισβολή της.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις χρησιμοποιώντας ιρανικά drones «kamikaze». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προέδρου Ζελένσκι επτά τέτοια drones καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι το Ιράν έχει αναπτύξει στρατιωτικούς εμπειρογνώμενες στην κατεχόμενη Κριμαία.

Πάντως το Ιράν Το Ιράν έχει επικαλεστεί την «ουδετερότητά» του στον πόλεμο αλλά η Ουκρανία έχει ήδη υποβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Τεχεράνη και τώρα ο διοικητικός μιας από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες του ζήτησε περαιτέρω τιμωρία. Σημειώνεται ότι το Ιράν βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Αγγλία, την Ουαλία και τις ΗΠΑ.