Ουκρανία: Μάχη για άμαχους επιζώντες στα συντρίμμια πολυκατοικίας

Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και 20 άνθρωποι αγνοούνται από το ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο

To απόγευμα του Σαββάτου η πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας δέχθηκε πυραυλική επίθεση με αποτέλεσμα να καταστραφεί μια πολυκατοικία και να χάσουν τη ζωή του 14 πολίτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες, καθώς 20 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων παρέμενε εγκλωβισμένος κάτω από το σωρό χαλασμάτων.

«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολικοκεντρική Ουκρανία, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram στις 2:50 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον ίδιο, 38 άνθρωποι διασώθηκαν ενώ τουλάχιστον 64 τραυματίστηκαν.

Τα χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας, που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποίησαν αξιωματούχοι.

 

Τα πλήγματα –το μεγαλύτερο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες–έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).