Ουκρανία: Κέντρο της φιλορωσικής διοίκησης του Ντονέτσκ «χτύπησαν» οι Ουκρανοί – 3 νεκροί

Τουλάχιστον μία από τις οβίδες που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Ντονέτσκ, εκτοξεύθηκε από σύστημα πυροβολικού HIMARS αμερικανικής κατασκευής

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα ένα κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της τοπικής διοίκησης στο κέντρο του Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, με όπλα που έλαβαν από τη Δύση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχους που τοποθέτησε η Ρωσία.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά πληγμάτων σήμερα στο Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών από το 2014, ανέφερε ο τοποθετημένος από τους Ρώσους δήμαρχος του Ντονέτσκ στο κανάλι του στο Telegram.

 

 

Αξιωματούχος των αυτονομιστών δήλωσε πως τουλάχιστον μία από τις οβίδες που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εκτοξεύθηκε από σύστημα πυροβολικού HIMARS αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για μια ενδεχόμενη κλιμάκωση των μαχών στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, καθώς αύριο, Τετάρτη, συμπληρώνονται έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροπλάνο SU-27 πάνω από την περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία. Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου, η Μόσχα είπε επίσης πως κατέστρεψε δύο αμερικανικής κατασκευής όπλα πυροβολικού Χόβιτζερ M777.