Quantcast

Ουκρανία: Η Microsoft θα προσφέρει επιπλέον τεχνολογική υποστήριξη ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Η χώρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης της

Η Microsoft θα προσφέρει τεχνολογική υποστήριξη στην Ουκρανία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023 για να βοηθήσει την χώρα να προστατευθεί, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Λισαβώνα.

 

 

Η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, καθώς και τα κέντρα δεδομένων της σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξήγησε ο Μπραντ Σμιθ με την ευκαιρία του Web Summit, της μεγάλης ευρωπαϊκής τεχνολογικής «γιορτής», όπου προσεκλήθη για να μιλήσει στο πλευρό του αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φιόντοροφ.

Το συνολικό ύψος της βοήθειας της Microsoft προς την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έχει φθάσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρός της.

Η Ουκρανία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία για να υποστηρίξει την πολεμική της προσπάθεια, να προστατεύσει την κυβερνοασφάλεια και να διασφαλίσει την συνέχεια των ψηφιακών της υπηρεσιών σε ευρύ φάσμα τομέων που ξεκινά από την εκπαίδευση και φθάνει στην υγεία.

«Ο πόλεμος αυτός έδειξε εν μέρει την ανάγκη μετακίνησης των υπηρεσιών προς το cloud σε καιρό πολέμου για να προστατευθεί η αντοχή και η ασφάλειά τους», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ.

Η συμπληρωματική βοήθεια που ανακοινώθηκε «θα επιτρέψει στην κυβέρνηση και στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία να συνεχίσουν στην δραστηριότητά τους στην υπηρεσία των ουκρανών πολιτών», συνέχισε αναφερόμενος στην «ψηφιακή συμμαχία των χωρών, των επιχειρήσεων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν ενωθεί για να υποστηρίξουν την Ουκρανία».

Ο Μιχαΐλο Φιόντοροφ επανήλθε από την πλευρά του στο σχέδιο της Ουκρανία να γίνει «η πλέον ψηφιοποιημένη χώρα στον κόσμο», με την ανάπτυξη «ψηφιακού διαβατηρίου», υπηρεσίας καταγραφής επιχειρήσεων και χρήσης από τα εκατομμύρια των Ουκρανών της κυβερνητικής εφαρμογής Diia.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, η Ουκρανία έχει ζητήσει την βοήθεια των ψηφιακών κολοσσών και έχει εξασφαλίσει την παροχή του δορυφορικού συστήματος επικοινωνιών Starlink του Ιλον Μασκ.

Οταν ερωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ, ο οποίος είχε αρχικά πει ότι μπορεί να διακόψει την στήριξη του Starlink, για να αλλάξει γνώμη στην συνέχεια, ο Μιχαΐλο Φιόντοροφ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σύστημα αυτό», αλλά ο ίδιος βρίσκεται στο Web Summit για να καλλιεργήσει σχέσεις «με νέους εταίρους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ