Ουκρανία: Έξαλλος ο Ζελένσκι με τον Σρέντερ – «Αηδιαστική η συμπεριφορά του»

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είναι φίλος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Στο στόχαστρο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι , βρέθηκε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος είναι και φίλος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του «αηδιαστική».

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προκάλεσε την αντίδραση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη δήλωσή του πως η Ρωσία επιθυμεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, που διατηρεί δεσμούς φιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνάντησε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Όπως επισήμανε ο Σρέντερ, υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί σταδιακά κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

«Είναι απλώς αηδιαστικό όταν πρώην ηγέτες μεγάλων κρατών με ευρωπαϊκές αξίες εργάζονται για τη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με αυτές τις αξίες», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει τον Σρέντερ «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής» και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία ειρήνευσης με τη Μόσχα θα εξαρτηθεί από την κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.