Ουκρανία: Ένας 36χρονος νεκρός από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Σειρήνες ήχησαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου

Ένας 36χρονος άνδρας σκοτώθηκε σήμερα μέσα στο αυτοκίνητό του έπειτα από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Χερσώνας της νότιας Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

 

Όπως έγραψε στο Telegram ο Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια δυτική συνοικία της πόλης τραυματίζοντας και μια 70χρονη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη από την ρωσική κατοχή στις 11 Νοεμβρίου, αλλά αξιωματούχοι λένε ότι οι δυνάμεις του Κρεμλίνου συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς από θέσεις από την άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Ο διοικητής μιας άλλης ουκρανικής περιφέρειας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι διασώστες ανέσυραν χθες το πρωί το πτώμα ενός αγοριού ενός έτους από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που επλήγη από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σειρήνες ήχησαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου, όπως είπαν αξιωματούχοι, μια ημέρα μετά το μεγάλο πυραυλικό πλήγμα που πραγματοποίησε η Ρωσία με στόχο κρίσιμες υποδομές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι “υψηλής ακριβείας” όπλα έπληξαν τμήματα των ουκρανικών στρατιωτικο-βιομηχανικών υποδομών και εγκαταστάσεων στρατιωτικής διοίκησης και ενέργειας χθες Παρασκευή.

“Ως αποτέλεσμα του πλήγματος αποτράπηκε η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών παραγωγής από το εξωτερικό”, είπε η ίδια πηγή σήμερα και πρόσθεσε ότι απενεργοποιήθηκαν ουκρανικά εργοστάσια παραγωγής όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Την ίδια ώρα, ουκρανικές ρουκέτες φέρεται να σκότωσαν τρεις αμάχους στην πόλη Σκαστία της υπό ρωσικό έλεγχο ουκρανικής επαρχίας Λουχάνσκ, σύμφωνα με τις υπό τους Ρώσους διορισθείσες περιφερειακές αρχές.

Κατά την ίδια πηγή, τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι και καταστράφηκαν τέσσερα σπίτια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ