Ουκρανία: Ανησυχία της Κίνας για τον «κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο»

Το Πεκίνο δηλώνει την ετοιμότητά του να συμβάλλει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Τον εποικοδομητικό ρόλο που θα εξακολουθήσει να παίζει η Κίνα στον τερματισμό του πολέμου και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξξωτερικών της χώρας, Κιν Γκανγκ στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Η Κίνα διατηρούσε πάντα μια αντικειμενική και δίκαιη θέση για το ουκρανικό ζήτημα και δηλώνει την ετοιμότητά της να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να συνεχίσει να καλεί τη διεθνή κοινότητα να δημιουργήσει τις συνθήκες για αυτές τις συνομιλίες», δήλωσε ο Κιν.

Επιπλέον, εξέφρασε τη ανησυχία του Πεκίνου για τη μακροπρόθεσμη κλιμάκωση της κρίσης και «τους κινδύνους να ξεφύγει από τον έλεγχο».

«Ελπίζουμε ότι όλα τα μέρη θα διατηρήσουν την ηρεμία, τον ορθολογισμό και την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση, θα επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό και θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στο δρόμο της πολιτικής διευθέτησης», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της κινεζικής πλευράς.