Ουγκάντα: Διπλή έκρηξη με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Βίντεο)

Σε «επίθεση» απέδωσαν τις εκρήξεις οι αρχές στην πόλη Καμπάλα - Νεκροί και οι τρεις υπεύθυνοι για την πρόκληση των εκρήξεων

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Καμπάλα, της πρωτεύουσας της Ουγκάντας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30, ενώ πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες με την αστυνομία να κάνει λόγο για «επίθεση». Νεκροί είναι και οι τρεις υεύθυνοι για την πρόκληση των εκρήξεων.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι επρόκειτο για μια επίθεση, όμως το ποιος ευθύνεται για αυτή αποτελεί αντικείμενο έρευνας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας της Ουγκάντας Έντουαρντ Όχομ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δικτύου NTV Uganda, «πολλοί» άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν η μία κοντά στο κοινοβούλιο και η άλλη κοντά στην έδρα της

Το κοινοβούλιο έχει εκκενωθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Δημοσιογράφος του δικτύου δήλωσε ότι είδε δύο πτώματα, ενώ το NTV Uganda ανήρτησε στο Twitter ότι ομάδες άμεσης επέμβασης, «ανάμεσά τους και μέλη του Ερυθρού Σταυρού, χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη λεωφόρο του Κοινοβουλίου».

Εξάλλου εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας, ο ταξίαρχος Φλάβια Μπιεκουάσο, δήλωσε ότι σημειώθηκαν «πολλές» εκρήξεις και ότι υπάρχουν «πολλά» θύματα αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες πληροφορίες.

Στρατιώτες από την Ουγκάντα μάχονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης. Οι αλ Σεμπάμπ έχουν εξαπολύσει αρκετές φονικές βομβιστικές επιθέσεις στην Ουγκάντα.

Τον Οκτώβριο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη για μια έκρηξη στην Ουγκάντα. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε μία σερβιτόρα σε εστιατόριο. Επίσης τον Οκτώβριο η αστυνομία της Ουγκάντας ανακοίνωσε ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε σε ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν άλλοι.