Οργή μουσουλμάνων κατά Μακρόν: Πανηγυρίζουν τους αποκεφαλισμούς και ποδοπατούν φωτογραφίες του

Βγήκαν στους δρόμους οι μουσουλμανοι

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Από την Τυνησία έως το Πακιστάν και από τα παλαιστινιακά εδάφη του Ισραήλ έως την Ινδία, μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους για να κάψουν και να ποδοπατήσουν φωτογραφίες του Μακρόν.

Στο Μποπάλ της Ινδίας μανιασμένο πλήθος πανηγύρισε για τους αποκεφαλισμούς πολιτών μέσα στον ναό της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια.

Στο Μπαγκλαντές, διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους φώναζαν συνθήματα με τα οποία χαρακτήριζαν τον Μακρόν ως τον “μεγαλύτερο τρομοκράτη”. Έκαψαν φωτογραφίες του και γρονθοκόπησαν ομοιώματά του καθώς το πλήθος να κραυγάζει: “μποϊκοτάρετε τα γαλλικά προϊόντα”.

 

“Ο Μακρόν ηγείται της ισλαμοφοβίας”, δήλωσε ο Ακραμούλ Χακ, ένας διαδηλωτής. “Δεν γνωρίζει την ισχύ του Ισλάμ. Ο μουσουλμανικός κόσμος δεν θα το αφήσει αυτό να περάσει. Θα υψωθούμε και θα σταθούμε αλληλέγγυοι εναντίον του”, πρόσθεσε.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης και σε άλλες περιοχές της Ινδίας, στο Μπανγκλαντές, και το Ιράν, όπου πολιόρκησαν την πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και κόκκινους σταυρούς πάνω σε φωτογραφίες γαλλικών προϊόντων.

Στο Μογκαντίσου της Σομαλίας οι διαδηλωτές φώναζαν “Κάτω η Γαλλία, προσέβαλε τον Προφήτη μας”.