Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην πρεσβεία της Πολωνίας η λευκορωσίδα σπρίντερ Τσιμανούσκαγια – Ζητεί άσυλο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

Η λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μέλος της λευκορωσικής κοινότητας στην Ιαπωνία που βρίσκεται σε επαφή με την 24χρονη σπρίντερ δήλωσε ότι η λευκορωσίδα αθλήτρια ζητεί πολιτικό άσυλο από την Βαρσοβία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια κατήγγειλε ότι μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο και αρνήθηκε να επιβιβασθεί σε πτήση προς την Λευκορωσία.

Η αθλήτρια, η οποία επρόκειτο να αγωνιστεί τη Δευτέρα στα 200 μέτρα, δήλωσε ότι προπονητής την προσέγγισε και της είπε ότι υπήρχε εντολή να απομακρυνθεί, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι προπονητές αποφάσισαν να αποσύρουν την Τσιμανούσκαγια έπειτα από συμβουλές γιατρών σχετικά με τη «συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή της.

 

Πληροφορίες από την Ιαπωνία ζητεί η Λευκορωσία

Η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο υπέβαλε επίσημο αίτημα στις ιαπωνικές αρχές για πληροφορίες σχετικά με την αθλήτρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

Παρίσι: Τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει άσυλο στην Τσιμανούσκαγια

Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στη λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.