Ολυμπιακοί Αγώνες: Μακρόν και Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκαν το γήπεδο του τουρνουά 3×3

Το 3x3 Basketball είναι ένα από τα νέα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων

Σημαντική θεωρήθηκε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του προέδρου της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα αλλά και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν στο γήπεδο που διεξάγεται το τουρνουά 3×3 των Ολυμπιακών αγώνων.

Το 3×3 Basketball είναι ένα από τα νέα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων και η επίσκεψη των ηγετών τριών διαφορετικών κρατών, θεωρήθηκε ως ένα μεγάλο καλωσόρισμα στον κόσμο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Οι πολιτικοί ηγέτες που επισκέφθηκαν το venue του 3×3 και είχαν συνομιλία με τον γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Ηταν η πρώτη φορά που είδα από κοντά το 3×3 και πρέπει να πω ότι είναι φανταστικό. Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα από πλευράς αθλητικότητας. Είναι 10 λεπτά όπου οι ομάδες παίζουν χωρίς σταματημό και με πολύ έντονη αυτοδιαχείριση. Είναι εκπληκτικό».

Ο Αντρέι Ντούντα επισκέφθηκε το πρωί το venue του 3×3, παρακολουθώντας τον αγώνα Πολωνία-Λετονία και του άρεσε τόσο πολύ που το απόγευμα επέστρεψε για να δει την ομάδα της χώρας του να κερδίζει σε έναν δραματικό αγώνα, της Ιαπωνία.

Παράλληλα, η Μογγολία εκπροσωπείται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες με εθνική Ομάδα. Μέχρι την έναρξη του τουρνουά 3×3 η ασιατική χώρα, εκπροσωπείτο μονίμως σε ατομικά αθλήματα.