Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς θεατές εξετάζεται η διεξαγωγή τους

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Τη διεξαγωγή χωρίς θεατές εξετάζει η Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Το σενάριο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές, σκέφτονται οι διοργανωτές στο Τόκιο.

 

 

Αυτό το πρωτοφανές, για την διοργάνωση, σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα το 2021, αν δεν έχει καταλαγιάσει η πανδημία του κορωνοϊού. Αν και στην ΔΟΕ απέκλειαν ως τώρα το ενδεχόμενο να γίνουν οι αγώνες χωρίς θεατές (θα είναι οικονομική καταστροφή για την ΔΟΕ, αλλά και το Τόκιο), όμως με το δεύτερο κύμα να έχει κάνει την εμφάνισή του, μέλος του κυβερνών κόμματος στην Ιαπωνία αποκάλυψε πως η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται για το ενδεχόμενο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές.

 

 

«Είναι αδύνατον να διαγράψουμε τελείως τον κορωνοϊό και να γιορτάσουμε τους Αγώνες. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε με τον κορωνοϊό. Έτσι πρέπει να προετοιμαστούμε και για το γεγονός να τους διοργανώσουμε χωρίς την παρουσία θεατών» είπε ο εν λόγω πολιτικός, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι προχωράει η ιδέα στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων να υπάρχει μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε χώρα.

 

 

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε παραδεχθεί ότι εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα, οι πολίτες της Ιαπωνίας σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι αντίθετοι στην διεξαγωγή τους εν μέσω κορωνοϊού, αν και τυχόν αναβολή θα σήμαινε τεράστια οικονομική ζημιά για την χώρα που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την διεξαγωγή τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος τον Αύγουστο, αλλά λόγω της πανδημίας, μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.