Οι ΗΠΑ θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό Champions League

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα οι ΗΠΑ θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League προοπτική που αντιμετωπίζει θετικά η UEFA

Οι Aμερικάνοι θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League στις ΗΠΑ, προοπτική που αντιμετωπίζουν θετικά η UEFA και η ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων).

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα «As», σημειώνοντας ότι «όλο και περισσότεροι σημαντικοί τελικοί και τουρνουά παίζονται στις ΗΠΑ, αλλά από τη χώρα λείπει το… κερασάκι στην τούρτα, ο τελικός του Champions League, που δεν έφυγε ποτέ από τη «Γηραιά Ήπειρο», μία πρόκληση σε όλα τα επίπεδα».

 

Αναφέρεται ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος, κάνοντας «την UEFA να το βλέπει ευνοϊκά και την ECA, που την επόμενη εβδομάδα έχει Γενική Συνέλευση στην Κωνσταντινούπολη, να τάσσεται υπέρ».

Να σημειωθεί ότι η UEFA μόλις πούλησε τα δικαιώματά της για τις ΗΠΑ σε CBS, Viacom και Paramount για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί με την αλλαγή του κορυφαίου τουρνουά από το 2024.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων… βαδίζει προς τις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί και τουρνουά από άλλες συνομοσπονδίες, όπως το Copa América και το Gold Cup.

Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ παρουσιάζει ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 22 από τους 28 συλλόγους του MLS έχουν ήδη γήπεδα ειδικά για ποδόσφαιρο που δεν επαναχρησιμοποιούνται από άλλα αθλήματα, όπως γινόταν.