Ο Τραμπ δημοσίευσε φωτογραφία του με μάσκα: «Κανείς δεν είναι πιο πατριώτης από εμένα»

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του να φορά μάσκα, χαρακτηρίζοντας εμμέσως «πατριωτική» την κίνηση- μια ξεκάθαρη μεταστροφή από την μέχρι πρότινος άρνησή του για μάσκα προστασίας δημοσίως.  

«Είμαστε ενωμένοι στην προσπάθειά μας να νικήσουμε τον αόρατο ιό της Κίνας και πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι πατριωτικό να φοράτε μάσκα προσώπου όταν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε κοινωνικά. Δεν υπάρχει κανένας πιο πατριώτης από εμένα, ο αγαπημένος σας Πρόεδρος!», έγραψε ο Τραμπ την Δευτέρα, σχεδόν τρεις μήνες αφότου τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησαν την χρήση μάσκας.   

Η φωτογραφία φαίνεται να απεικονίζει τον Τραμπ να φορά μάσκα με την προεδρική σφραγίδα στη διάρκεια επίσκεψης στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, νωρίτερα μες στο μήνα – η πρώτη και μοναδική φορά που εμφανίστηκε με μάσκα δημοσίως, έχοντας απορρίψει επανειλημμένα τη χρήση της εν μέσω πανδημίας.     

Η απόφαση να αλλάξει τακτική φέρεται να ήταν αποτέλεσμα των αριθμών των δημοσκοπήσεων, που κατακρημνίζονται, σχολίασε πηγή από το περιβάλλον του προέδρου, μιλώντας στο CNN.   

Η χρήση μάσκας έχει διχάσει τους Αμερικανούς, με τους μισούς να αντιτίθενται στην υποχρεωτική χρήση της, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο αντιβαίνει το σύνταγμα, ανάμεσά τους και ο Ντόναλντ Τραμπ, και τους υπόλοιπους να ασκούν πιέσεις για να φοριέται σε όλους τους δημόσιους χώρους.