Ο σκύλος του έφαγε το δάχτυλό του – Και του έσωσε τη ζωή

Αποκάλυψε πρόβλημα υγείας που αγνοούσε

Ένας 64χρονος Βρετανός ίσως χρωστάει τη ζωή του στον σκύλο του. Γιατί όταν το κουτάβι έφαγε δάχτυλο του ποδιού του Ντέιβιντ Λίντσεϊ, αποκάλυψε ένα πρόβλημα υγείας που εκείνος αγνοούσε.

Ο συνταξιούχος οικοδόμος περιέγραψε πώς ξύπνησε από τις φωνές της γυναίκας του, όταν εκείνη είδε ότι ο σκύλος είχε φάει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του 64χρονου, ο οποίος κοιμόταν στον καναπέ.

Το επτά μηνών μπουλντόγκ, ο Harley, είχε προκαλέσει κάταγμα στο οστό, ενώ το νύχι κρεμόταν από το δάχτυλο. Ο Ντέιβιντ Λίντσεϊ δεν είχε καταλάβει τίποτα. Και χάρη σε αυτό το περιστατικό, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο 64χρονος είχε χάσει την αίσθηση στα πέλματα, εξαιτίας δύο φραγμένων αρτηριών στα πόδια του.

«Κοιμόμουν στον καναπέ, όταν μπήκε η σύζυγός μου και φώναξε “Ντέιβ, το κουτάβι μασάει το δάχτυλό σου”», περιέγραψε ο άνδρας από το Κέιμπριτζ, ο οποίος πάσχει από διαβήτη.

 

Ο σκύλος του έφαγε το δάχτυλό του- Και του έσωσε τη ζωή

 

«Ο σκύλος μου έκανε χάρη μασώντας το δάχτυλό μου»

«Το κουτάβι είχε μασήσει το δάχτυλο μέχρι το οστό και το είχε σπάσει. Όμως, χάρη σε όλο αυτό, ανακάλυψα πως το πέλμα μου έχει μουδιάσει εντελώς, δεν νιώθω τίποτα», συμπλήρωσε.

Αμέσως η σύζυγός του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται τις τελευταίες εννέα ημέρες. Του χορηγούνται αντιβιοτικά, προκειμένου να σταματήσει η μόλυνση από το δάγκωμα του σκύλου.

Παράλληλα όμως, από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε οι γιατροί εντόπισαν δύο φραγμένες αρτηρίες. Εξαιτίας αυτού, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο ακρωτηριασμού. Τώρα γιατροί εξετάζουν αν μπορεί στην περίπτωσή του να τοποθετηθεί stent.

Όσο για τον Harley, ο 64χρονος δεν έχει κανένα σκοπό να αποχωριστεί τον σκύλο που του έσωσε τη ζωή. «Πρέπει να γελάς με αυτό. Μου έκανε χάρη μασώντας το δάχτυλό μου. Θα κρατήσω τον σκύλο. Θα προσπαθήσω να σώσω και το δάχτυλό μου, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν, είπα στους γιατρούς να το κόψουν και μπορώ να το πάρω σπίτι για εκείνον», συμπλήρωσε αστειευόμενος.

Ο σκύλος του έφαγε το δάχτυλό του- Και του έσωσε τη ζωήFacebook Twitter

 

Με πληροφορίες από Independent