Ο Πούτιν στηρίζει Τραμπ στη διαδικασία παραπομπής: Βασίζεται σε επινοημένες κατηγορίες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΧΩΝ

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ στη διαδικασία παραπομπής του και τονίζει πως η δίκη βασίζεται σε «εξ ολοκλήρου επινοημένες κατηγορίες» περί κατάχρησης εξουσίας.

«Πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία. Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους με βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών», δήλωσε ο Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε πως η κρίση που συγκλονίζει την Ουάσινγκτον δεν είναι παρά «η συνέχιση εσωτερικών πολιτικών μαχών» στις ΗΠΑ.

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε (συνωμοσία). Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε χθες, Τετάρτη, ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται σε δίκη. Κατηγορείται ότι ζήτησε από την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα για έναν από τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ακόμη πως οι κυρώσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο σε βάρος της Μόσχας θα επηρεάσουν «αναμφίβολα» τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Ρωσία θα ανταποδώσει ανάλογα.

Προχθές, Τρίτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε κυρώσεις εναντίον εταιριών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. «Αναμφίβολα, (οι κυρώσεις) θα επηρεάσουν τις σχέσεις μας», είπε ο Πούτιν ο οποίος πρόσθεσε πως η Ρωσία θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα.