Ο Ορλάντο Μπλουμ επισκέπτεται κέντρο για παιδιά στο Κίεβο

«Ήμουν τυχερός που άκουσα το γέλιο των παιδιών»

Ο Ορλάντο Μπλουμ, πρέσβης καλής θέλησης της UNICEF και αστέρας του κινηματογράφου, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες “Πειρατές της Καραϊβικής” και “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, επισκέφθηκε χθες, Κυριακή, κέντρο για παιδιά στο Κίεβο.

 

Αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στην Ουκρανία από το 2016, δήλωσε ο Βρετανός ηθοποιός. Εκεί συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Ποτέ δεν περίμενα να κλιμακωθεί ο πόλεμος σε όλη τη χώρα τότε που ήμουν εκεί”, ανέφερε ο Μπλουμ σε ανάρτησή του στο Instagram.

“Αλλά σήμερα, ήμουν τυχερός που άκουσα το γέλιο των παιδιών σε κέντρο υποστηριζόμενο από τη UNICEF Spilno, έναν ασφαλή, ζεστό χώρο φροντίδας παιδιών, για να παίζουν, να μαθαίνουν και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη”.

Τα κέντρα Spilno σε όλη την Ουκρανία προσφέρουν υποστήριξη στα εκτοπισμένα παιδιά και τις οικογένειές τους. Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά και κηδεμόνες τους επισκέφθηκαν κάποιο από αυτά στη διάρκεια του περασμένου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Από τις 26 Μαρτίου τουλάχιστον 465 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της χώρας.

“Αυτός γνωρίζει τι έφερε αυτή η επίθεση, πόσο μεγάλες πρέπει να είναι οι προσπάθειες του κόσμου για να την σταματήσουν και για να αναστηλωθεί η Ουκρανία μετά τον πόλεμο”, σημείωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την συνάντησή του με τον Μπλουμ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ