Ο Έλον Μασκ έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Στη δεύτερη θέση ο Μπερνάρ Αρνό

Ο Έλον Μασκ έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg Billionaires Index.

O CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter ξεπέρασε τον Μπερνάρ Αρνό αφού οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν 2,6% στις συναλλαγές του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ ανέρχεται πλέον στα 192,3 δισ. δολάρια, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του Μπερνάρ Αρνό ανήλθαν στα 186,6 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μάσκ βρέθηκε έτσι για μία ακόμα αφορά στην πρώτη θέση στο Bloomberg Billionaires Index που απαριθμεί τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Πώς ο Έλον Μασκ έγινε και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο πλούτος του Μπερνάρ Αρνό, CEO της μητρικής εταιρείας LVMH του Louis Vuitton, υποχώρησε αυτήν την εβδομάδα μετά από πτώση 2,6% της μετοχής της LVMH στο Παρίσι την Τετάρτη, γεγονός που λειτούργησε υπέρ του Έλον Μασκ.

Η πτώση των μετοχών της LVMH μείωσε την καθαρή αξία του Αρνό και έφερε τον Έλον Μασκ στην πρώτη θέση ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Αρνό είχε εκθρονίσει τον Έλον Μασκ από την πρώτη θέση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν λόγω της εκτόξευσης των πωλήσεων στα είδη πολυτελείας ανέβασαν την τιμή της μετοχής της LVMH.

Παράλληλα, μία απότομη πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla λειτούργησε υπέρ του Αρνό.

Η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ μειώθηκε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, καθώς οι επενδυτές έριξαν τις μετοχές της Tesla μετά από έντονη ανησυχία ότι το κορυφαίο στέλεχος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της πολυτιμότερης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ήταν πιο απασχολημένος με το Twitter, το οποίο αγόρασε πέρυσι για 44 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η καθαρή αξία του Έλον Μασκ ανέκαμψε φέτος με κέρδη άνω των 55,3 δισ. δολαρίων, καθώς οι μετοχές της Tesla σημείωσαν ράλι ανόδου μέσα στο 2023.