Ντονμέζ: Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση

Το έβδομης γενιάς γεωτρύπανο, του οποίου η τιμή προσεγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια, θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις ανοιχτά της Αττάλειας έως τις 7 Οκτωβρίου

Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση στο πηγάδι Yorukler-1, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος uπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Με τον ιδρώτα των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, ας είναι καλή η τύχη του πλοίου μας και η γεώτρησή του καρποφόρα», τόνισε στο twitter o Τούρκος υπουργός. 

Το έβδομης γενιάς γεωτρύπανο, του οποίου η τιμή προσεγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια, θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις ανοιχτά της Αττάλειας έως τις 7 Οκτωβρίου, αλλά ουδείς γνωρίζει σε ποια περιοχή θα κινηθεί μετά.

Η Ελλάδα είναι «ανήσυχη» μετά τον απόπλου του Αμπντουλχαμίντ Χαν για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο είχε ισχυριστεί προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Σημειώνεται πάντως, ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται στον απόηχο «γκρίνιας» από μερίδα του στρατιωτικού κατεστημένου που τάσσεται υπέρ της θεωρίας της «Γαλάζιας Πατρίδας» και μοιάζουν να γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.