Ντονμέζ: Το Καστελλόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ.

 

 

Για ενδείξεις ύπαρξης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

 

 

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφορικά με τις γεωτρήσεις που γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ντονμέζ υποστήριξε ότι έχουν υπάρξει οκτώ γεωτρήσεις στις οποίες καταγράφονται ροές αερίου. «Καταγράφουμε ροές αερίου, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι είναι οικονομικό και υπάρχει συνέχεια. Μόλις βρεθεί φυσικό αέριο θα το ανακοινώσουμε, πρέπει να είμαστε βέβαιοι», σημείωσε.

 

Ντονμέζ: Το Καστελλόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα

 

Αναφορικά με το Καστελλόριζο, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας υποστήριξε ότι το νησί δεν έχει υφαλοκρηπίδα, ενώ είπε ότι «όταν η Ιταλία το 1947 άφησε το νησί στην Ελλάδα, δυστυχώς η τότε κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν έβγαλε άχνα, δεν έφερε αντίρρηση».

 

 

Παράλληλα, επανέλαβε τις κατηγορίες κατά της Γαλλίας για τη στήριξή της στην Ελλάδα. «Θέλω να ρωτήσω τη Γαλλία και τους κυβερνώντες της: Μήπως στο παρελθόν έπαθαν παρόμοιο πράγμα οι ίδιοι; Επειδή το 1977 βίωσε με τη Βρετανία ένα παρόμοιο πρόβλημα», ανέφερε.

 

 

Σε ερώτηση για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ντονμέζ είπε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στο έδαφος και τα δικαιώματα καμίας χώρας και ζήτησε να μην έχει βλέψεις κανείς στα δικαιώματα της Τουρκίας.