Ντίνιαρ Μπιλιαλεντίνοφ: Πρώην παίκτης της Έβερτον επιστρατεύτηκε από τον ρωσικό στρατό

Ο Ντίνιαρ Μπιλιαλεντίνοφ που έχει παίξει μεταξύ άλλων με επιτυχία στην Έβερτον κλήθηκε από τον ρωσικό στρατό παρότι είναι 37 ετών

Από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου στο μέτωπο θα βρεθεί ο Ντίνιαρ Μπιλιαλεντίνοφ.

Ο Ρώσος που είχε παίξει από το 2009 έως το 2012 στην Premier League με τη φανέλα της Έβερτον και έχει περάσει σχεδόν από όλες τις ομάδες της χώρας του αν και είναι 37 ετών έλαβε χαρτί από την στρατολογία με το οποίο του ζητούν να καταταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Η επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν αφορά άνδρες έως 35 ετών αλλά ο Ντίνιαρ είναι 37 και όπως είναι φυσικό επειδή από μικρός ήταν διεθνής (έχει 46 συμμετοχές στην εθνική ανδρών της Ρωσίας)  απλά είχε παρουσιαστεί στα 19 του στο στρατό αλλά υπηρέτησε ως… αθλητής.

«Ο Ντίνιαρ έλαβε πραγματικά μια κλήση. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για συναισθήματα, γιατί δεν υπηρέτησε την στρατωτική του θητεία επειδή είναι αθλητής. Ήταν πριν από 19 χρόνια. Δηλαδή, ναι, ορκίστηκε, αλλά υπηρέτησε στην… αθλητική γραμμή. Ο νόμος λέει ότι καλούνται άτομα έως 35 ετών και είναι 37, επομένως υπάρχει κάποιο είδος ασυνέπειας εδώ.

Τώρα θα μάθει αν αυτή η πρόσκληση είναι σωστή ή αν στάλθηκε νωρίς. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αν υπήρξε γενική επιστράτευση, τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε ερωτήσεις. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος έχει καθιερώσει ένα σχέδιο στο οποίο όλα θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το νόμο», ανέφερε ο πατέρας του που ανακοίνωσε και την είδηση.

Ο Ντίνια ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Ρωσίας η οποία τερμάτισε στην 3η θέση στο Euro 2008 αφού έχασε με 3-0 από την Ισπανία στον μικρό τελικό.