Νεκρές δεκάδες θαλάσσιες χελώνες στην Ιαπωνία – Μαχαιρώθηκαν στο λαιμό

Οι αρχές διερευνούν το συμβάν, με την επικρατέστερη εκδοχή για τους τραυματισμούς να σχετίζεται με τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής

Ένα λυπηρό θέαμα έχει απασχολήσει τις ιαπωνικές αρχές καθώς 30 θαλάσσιες χελώνες, που έφεραν τραύματα στο λαιμό τους, βρέθηκαν νεκρές σε παραλία απομακρυσμένου νησιού.

Εκτιμάται ότι πολλές από αυτές μαχαιρώθηκαν στο λαιμό.

Τα υπό εξαφάνιση αυτά ζώα, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο απομονωμένο νησί Kumejima, όταν έπεσε η παλίρροια.

Αρκετές από τις χελώνες αιμορραγούσαν, αναπνέοντας με δυσκολία, λόγω των τραυμάτων τους.

Οι αρχές διερευνούν το συμβάν, με την επικρατέστερη εκδοχή για τους τραυματισμούς να σχετίζεται με τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής, οι οποίοι τις «κατηγορούν» για την καταστροφή των αλιευμάτων.

Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι τις τραυμάτισε προκειμένου, όπως είπε, να τις βγάλει από τα δίχτυα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mainichi που επικαλείται το BBC.

«Ξέμπλεξα μερικές από τις χελώνες και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσα να ελευθερώσω τις βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», είπε ψαράς που διατηρεί την ανωνυμία του, σύμφωνα με το Mainichi.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε αναπτύξει δυνάμεις στο σημείο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές εάν έχει προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.