Νέες βολές Άγκυρας στην Αθήνα – Τσαβούσογλου: Οι συνομιλίες με ΗΠΑ για τα F-16 «πηγαίνουν καλά»

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επέκρινε επίσης την Ελλάδα για το ζήτημα των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu

Νέες βολές σε βάρος της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επέκρινε την Ελλάδα για το ζήτημα των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 «πηγαίνουν καλά». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι «η αρνητική ατμόσφαιρα που είχε παρατηρηθεί στο Κογκρέσο τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί».

 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, καθώς και για καταπάτηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία αποκάλεσε «τουρκική». Μία ημέρα νωρίτερα, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα πως κλείνει συστηματικά σχολεία που ανήκουν στην «τουρκική» -όπως τη χαρακτήρισε- μειονότητα της Θράκης, με τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να απαντά πως η Τουρκία αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα.