Quantcast

Νέα εκτίναξη νεκρών και κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βραζιλία: 1.271 θάνατοι σε 24 ώρες

47.134 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 1.271 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και εντοπίστηκαν 47.134 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα που δέχεται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, καταγράφει ως εδώ 116.580 θανάτους επί συνόλου 3.669.995 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης.
Μεξικό: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 61.000, πάνω από 568.000 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 650 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.916 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 61.450 νεκρούς επί συνόλου 568.621 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης.
Χιλή: Ξεπέρασαν τα 400.000 τα κρούσματα

Στη Χιλή ξεπεράστηκε χθες Τρίτη το όριο των 400.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, όμως η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα μιλά για σταθεροποίηση του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ο οποίος είχε φθάσει στην κορύφωση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Κατά τον ημερήσιο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 1.406 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις. Καταγράφηκαν παράλληλα 42 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Συνολικά, οι μολύνσεις ανέρχονται σε 400.985, ενώ οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 10.958. Αν στον αριθμό αυτό προστεθούν οι λεγόμενες ύποπτες περιπτώσεις, ο απολογισμός στη λατινοαμερικάνικη χώρα αυξάνεται στους 14.938 νεκρούς.

Από τον Μάιο, η Χιλή βίωσε ραγδαία επιτάχυνση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης. Το ρεκόρ, 6.938 σε 24 ώρες, καταγράφηκε τη 14η Ιουνίου.

Ωστόσο, η καμπύλη της εξάπλωσης άρχισε να κάμπτεται περί τα μέσα Ιουλίου. Έκτοτε, βρίσκεται σε επίπεδο γύρω στα 2.000 κρούσματα μόλυνσης σε ημερήσια βάση.

Στο Σαντιάγο, όπου ζουν τα επτά από τα 18 εκατομμύρια των κατοίκων της Χιλής, η πανδημία μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί εδώ κι έναν μήνα, καθώς η μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας ξεκίνησε την πολύ σταδιακή άρση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων.

Οι πολίτες της πρωτεύουσας της Χιλής μπορούν να μετακινούνται χωρίς άδεια από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή, αλλά τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, η κατάσταση παρουσιάζει διαφοροποιήσεις ανά περιφέρεια. Στο νότιο άκρο της χώρας, η πόλη Πούντα Αρένας, όπου διαπιστώθηκε τελευταία αύξηση του αριθμού των μολύνσεων, τέθηκε εκ νέου σε περιορισμό. Το ίδιο η Αρίκα, στον βορρά, στα σύνορα με το Περού.

Οι αρχές της Χιλής επέλεξαν στρατηγική μαζικών τεστ, αλλά τοπικών περιοριστικών μέτρων.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, ενώ οι μαθητές δεν έχουν επιστρέψει στις τάξεις.
Αίγυπτος: 18 θάνατοι και 141 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 18 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 141 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 5.298 νεκρούς επί συνόλου 97.619 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Το ίδιο διάστημα, 900 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν κι έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί να φθάνει τους 67.717, ή το 69% του συνόλου των περιπτώσεων.

Ο ημερήσιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει κάτω από το όριο των 200 από τις αρχές Αυγούστου. Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονταν στην COVID-19 παρέμεινε κάτω από τους 20 για 12η συναπτή ημέρα. Η κορύφωση των κρουσμάτων και των θανάτων σε ημερήσια βάση (1.774 και 97, αντίστοιχα) είχε καταγραφεί περί τα μέσα του Ιουνίου στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα.
Τυνησία: 71 θάνατοι, ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 176 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 3.069.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 έφθασε τους 71. Στον αντίποδα, 1.456 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα (1.868) και οι 21 από τους θανάτους έχουν καταγραφεί μετά την 27η Ιουνίου, όταν η Τύνιδα ανακοίνωνε πως ανοίγει τα σύνορα, προκειμένου να αναζωογονηθεί ο κρίσιμος για την οικονομία της χώρας τομέας του τουρισμού.

Οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αυξήθηκαν σε 40, εκ των οποίων 11 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Αυστραλία: 24 θάνατοι και 149 κρούσματα σε 24 ώρες

Τον δεύτερο βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό ως τώρα, 24 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 149 το ίδιο διάστημα, περί το μέσον του lockdown που επιβλήθηκε για έξι εβδομάδες με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση.

Την προηγουμένη, η νοτιοανατολική πολιτεία με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στην Αυστραλία είχε καταγράψει 8 θανάτους και 148 μολύνσεις. Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης έχει υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες από την κορύφωση (700+) της 5ης Αυγούστου. Ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο (25 νεκροί) καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την αισθητή μείωση τους, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα τα 25.000.

Η πολιτειακή κυβέρνηση στη Βικτόρια κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί για έναν χρόνο, ώστε να μπορεί να επιβάλλει έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας την περίοδο αυτή. Η πρόθεσή της έχει θορυβήσει αρκετούς, ανάμεσά τους στελέχη της ομοσπονδιακής κεντροδεξιάς κυβέρνησης, που χαρακτηρίζουν το προτεινόμενο μέτρο αντιδημοκρατικό.

Σχεδόν το 64% των συνολικά 549 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 έχει καταγραφεί στα γηροκομεία, που επιβλέπονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δέχθηκε φραστικά πυρά από την αντιπολίτευση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα για τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση στα γηροκομεία. Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο Μόρισον προτίμησε να συγκρίνει την κατάσταση με εκείνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπάρχουν πάνω από 2.700 γηροκομεία σε ετούτη τη χώρα και στο 97% εξ αυτών κανένας τρόφιμος δεν έχει μολυνθεί» από τον κορονοϊό ως αυτό το στάδιο, επισήμανε ο Μόρισον. «Αν βιώναμε την κατάσταση του ΗΒ εδώ στην Αυστραλία, θα πλήττονταν πάνω από χίλια κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων», πρόσθεσε.