Ναβάλνι: Η μερική επιστράτευση θα οδηγήσει σε τεράστια τραγωδία

Αυτό δήλωσε ο υπ' αριθμόν ένα πολέμιος του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε μία από την πληθώρα των δικών εναντίον του

Η μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα οδηγήσει «σε τεράστια τραγωδία», προειδοποίησε ο φυλακισμένος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι.

 

«Ολα αυτά θα οδηγήσουν σε τεράστια τραγωδία και τεράστιο αριθμό νεκρών» δήλωσε ο υπ’ αριθμόν ένα πολέμιος του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε μία από την πληθώρα των δικών εναντίον του, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι πρόθεση της Μόσχας είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να προστατευθεί.

Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Διαθέτουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε και δεν πρόκειται για μπλόφα», ανέφερε με νόημα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι το προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση προβλέπει την κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν.

Αφορά όπως είπε άνδρες που έχουν προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά σε κάθε περίπτωση προτού αναπτυχθούν θα λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ