Ναφτάλι Μπένετ: Ο Πούτιν υποσχέθηκε να μη διατάξει να σκοτωθεί ο Ζελένσκι

Η ζωή ενός ηγέτη είναι το πολυτιμότερο πράγμα σε μια σύρραξη, σύμφωνα με τον κ. Μπένετ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τού υποσχέθηκε λίγο καιρό αφού ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία πως δεν θα έδινε διαταγή να σκοτωθεί ο ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κ. Μπένετ εξήγησε σε ισραηλινό δημοσιογράφο πως ο κ. Πούτιν έκανε την υπόσχεση αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δυο τους στη Μόσχα τον Μάρτιο του 2022.

 

Η ζωή ενός ηγέτη είναι το πολυτιμότερο πράγμα σε μια σύρραξη, σύμφωνα με τον κ. Μπένετ. “Γνώριζα πως ο Ζελένσκι διέτρεχε κίνδυνο, βρισκόταν σε καταφύγιο η τοποθεσία του οποίου κρατείτο μυστική”.

Γι’ αυτό ρώτησε, περίπου τρεις ως τέσσερις ώρες αφότου ξεκίνησε η συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, αν ο ρώσος πρόεδρος σκόπευε να σκοτώσει τον κ. Ζελένσκι, συνέχισε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε αρνητικά.

 

Μετά τη συνάντηση, τηλεφώνησε απευθείας στον ουκρανό πρόεδρο καθ’ οδόν από το Κρεμλίνο στο αεροδρόμιο: “Άκου, μόλις βγήκα από τη συνάντηση, δεν θα σε σκοτώσει”, είπε πως διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι. Ο συνομιλητής του τον ρώτησε αν ήταν σίγουρος. “Εκατό τοις εκατό”, απάντησε.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, ο ουκρανός πρόεδρος μαγνητοσκοπούσε βίντεο στο γραφείο του διατρανώνοντας πως δεν φοβόταν για τη ζωή του.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ