Μπιλ Γκέιτς: Δωρεά 20 δισ. δολαρίων στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα

Τι ανέβασε στο twitter ο συνιδρυτής της Microsoft

Με στόχο να αντιμετωπίσει την «οδύνη» που έφεραν στον πλανήτη η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο μεγιστάνας της πληροφορικής Μπιλ Γκέιτς δωρίζει ακόμα 20 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του φιλανθρωπικού ιδρύματός του.

 

Σε συνδυασμό με τη δωρεά των 3,1 δισ. που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ, το νέο ποσό ανεβάζει τα κεφάλαια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς σε περίπου 70 δισ. δολάρια, κάτι που καθιστά το ίδρυμα τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό φορέα του κόσμου.

Με ανάρτησή του στον δικτυακό τόπο του ιδρύματος, o συνιδρυτής της Microsoft δηλώνει πως «κι άλλοι σε θέσεις μεγάλου πλούτου και προνομίων θα προσφερθούν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή».

 

Το Ίδρυμα Γκέιτς, αναφέρει το Associated Press, σχεδιάζει να αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του στα 9 δισ. δολάρια έως το 206, ποσό αυξημένο κατά 50% σε σχέση με τα προπανδημικά επίπεδα.

Η αύξηση της χρηματοδότησης θα δώσει ώθηση στις προσπάθειες για την εκπαίδευση των παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, τη μείωση της φτώχιας, την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση ασθενειών που μπορούν να προληφθούν.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), περίπου 71 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν σε συνθήκες φτώχιας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της κατακόρυφης αύξησης τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια.

Σύμφωνα δε με το Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (UNWFP), o αριθμός των υποσιτισμένων αυξήθηκε μετά τον πόλεμο κατά 25% στα 345 εκατομμύρια.