Μπανγκόκ: Συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών με την αστυνομία

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων μόλυνσης

Περισσότεροι από χίλιοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία, καθώς διαδήλωναν κατά της αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα ξεσπάσματα των κρουσμάτων από την COVID-19 και τις επιπτώσεις που αυτά προκαλούν στην οικονομία της χώρας.

 

 

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κτίριο της κυβέρνησης, αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα.

Η αστυνομία απέκλεισε το δρόμο κοντά στο Μνημείο της Νίκης στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, τοποθετώντας μεγάλα κοντέινερ, ενώ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και ελαστικές σφαίρες για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

«Κρατάμε τη γραμμή αυτή» ανακοίνωσε η αστυνομία από ένα μεγάφωνο.

Περίπου 100 αστυνομικοί εμφανίστηκαν να φορούν εξοπλισμό απώθησης διαδηλωτών και να έχουν ασπίδες, λίγα μέτρα πιο μακριά από τη συγκέντρωση των διαδηλωτών.

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες από διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενων πολιτικών συμμάχων του Πραγιούθ, καθώς ο εκνευρισμός μεγαλώνει στη χώρα, για τη διαχείριση των ξεσπασμάτων των κρουσμάτων από την COVID-19.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων μόλυνσης, που καταγράφηκαν περίπου στα 22.000 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα και τον υψηλότερο αριθμό 212 ημερήσιων θανάτων.

Η αναφερόμενη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει συνολικά 736.522 κρούσματα μόλυνσης και 6.066 θανάτους από την COVID-19, από την έναρξη της πανδημίας την προηγούμενη χρονιά.

Πηγές: ΑΜΠΕ. Reuters