Μπαλουκλί: Νέες εικόνες από τη μάχη των πυροσβεστών να σώσουν το νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη (Βίντεο)

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες

Όσο περνούν οι ώρες, νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από τη μάχη των πυροσβεστών να σώσουν το ελληνικό νοσοκομείο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.

Η καταστροφή της οροφής του νοσοκομείου/γηροκομείου στην Τουρκία είναι ολοκληρωτική μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ό, τι εκτιμάται, η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στο σύστημα ηλεκτροδότησης και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από το Μπαλουκλί απομακρύνθηκαν περίπου 104 ηλικιωμένοι. Κάποιοι μεταφέρθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια, άλλοι στα φορεία, ενώ νοσηλευτές και πυροσβέστες έσπευσαν να απομακρύνουν κάποιους ακόμα και στα χέρια.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ήταν συγκλονιστικά, ενώ σήμερα κυκλοφόρησαν εικόνες από τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες μέσα στο ιστορικό κτίριο.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Στάθης Λεάνας μίλησε στην τηλεόραση του Open τονίζοντας ότι: «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου».

Όπως εξήγησε ο κ. Λεάνας, το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος κήπος με επτά διαφορετικά κτίρια. Ένα από αυτά τα κτίρια είναι το γηροκομείο, το οποίο κάηκε.