Μπάιντεν, Τζόνσον και Μόρισον θα κάνουν κοινή δήλωση για θέμα εθνικής ασφάλειας

Σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο

Μυστήριο καλύπτει την είδηση που έχει διαρρεύσει ότι απόψε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον και Σκοτ Μόρισον θα κάνουν μια βαρυσήμαντη κοινή δήλωση που όπως λένε οι πληροφορίες θα έχει να κάνει με ζήτημα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας.

 

Το γεγονός αποκάλυψε τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η Ντάουνινγκ Στριτ που ανακοίνωσαν ότι οι τρεις ηγέτες θα κάνουν την κοινή αυτή δήλωση στις 17:00 ώρα Ουάσινγκτον (24.00 ώρα Ελλάδας).Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει κάτι άλλο σε σχέση με το ακριβές περιεχόμενο της δήλωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico, ο αμερικανός Πρόεδρος θα ανακοινώσει μια νέα συμφωνία των ΗΠΑ με την Βρετανία και την Αυστραλία, με την οποία οι τρεις θα μοιράζονται προηγμένες τεχνολογίες. Στόχος να ανακοπεί η συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Κίνας.

Τις πληροφορίες μετέφερε στο Politico αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και σύμφωνα με αυτές, η νεοσύστατη αυτή ομάδα θα χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο AUUKUS (σ.σ. προκύπτει από τα Australia, UK, USA).