Μπάιντεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να πλήττουν θέσεις της Χαμάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

Την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών, στην οποία προχωρούν παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, καταδίκασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

 

Ο Μπάιντεν «καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με ρουκέτες» εναντίον «της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ» μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μετέφερε την «απαρασάλευτη υποστήριξή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του, με προστασία των αμάχων».

 

 

Ακόμη, η αμερικανική προεδρία ανέφερε πως ο αρχηγός του κράτους παρότρυνε τον συνομιλητή του να αναζητήσει κάποιον «δρόμο προς την αποκατάσταση βιώσιμης ηρεμίας» και τον ενημέρωσε για τις επαφές της κυβέρνησής του με κυβερνήσεις στην περιφέρεια και παλαιστίνιους αξιωματούχους.

 

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μπάιντεν είπε πως «η προσδοκία και η ελπίδα» του είναι πως η στρατιωτική κλιμάκωση «θα τελειώσει σύντομα», επιμένοντας «όμως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εξήγησε σε τι οφείλεται η αισιοδοξία του.

 

 

Στην άλλη πλευρά, οι υπηρεσίες του κ. Νετανιάχου εξέδωσαν ανακοίνωση Τύπου στην οποία σημειώνεται πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα «συνεχίσουν να πλήττουν» θέσεις της Χαμάς και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας».