Μπάιντεν μετά την επίθεση στο Κραματόρσκ: Θα στείλουμε νέα όπλα

Ακόμη μια φρικιαστική θηριωδία χαρακτήρισε ο Μπάιντεν την επίθεση στον σιδηροδορμικό σταθμό

Εντείνονται οι πιέσεις στο Κρεμλίνο μετά τις ρωσικές θηριωδίες στην πόλη Μπούκα και τη σφοδρή επίθεση με τους τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Κραματόρσκ.

 

 

Οι αναρτήσεις Μπάιντεν

O Τζο Μπάιντεν, σε νέες αναρτήσεις του στο Twitter, τόνισε ότι θα αποσταλλούν νέα όπλα για να βοηθηθεί η Ουκρανία στην ενίσχυση της άμυνάς της.

«Η επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας αποτελεί ακόμη μια φρικιαστική θηριωδία που έγινε από τους Ρώσους, χτυπώντας αμάχους που προσπαθούσαν να φύγουν για να βρουν την ασφάλεια» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα ερευνήσουμε τον τρόπο τέλεσης της επίθεσης, παρακολουθώντας τις ρωσικές ενέργειες» σημείωσε ακόμη.

«Έχουμε θέσει ψηλά στις προτεραιότητές μας την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ώστε να απαντά στη ρωσική επιθετικότητα» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άλλο tweet.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τις σλοβακικές αρχές που προμήθευσαν ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στην Ουκρανία, ώστε να βοηθήσουν το Κίεβο να απωθήσει τη ρωσική εισβολή -μια δωρεά που κατέστη δυνατή με την αποστολή τεσσάρων αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot από το ΝΑΤΟ στη Σλοβακία.

Στους 50 οι νεκροί μετά την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Ακόμη ένα συμβάν βαρβαρότητας έρχεται να υπογραμμίσει τον βαθμό αγριότητας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που καθημερινά, πια, δεκάδες απώλειες αμάχων.

Ο αριθμός των νεκρών ύστερα από τη σφοδρή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ φτάνει στους 50, ανάμεσά τους και πέντα παιδιά, όπως επιβεβαιώνει ο κυβερνήτης της περιοχής.

Την ώρα που οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, υπήρχαν περίπου 4 χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τον δήμαρχο της περιοχής, Oλεξάντερ Χοντσαρένκο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά. Η δήλωση του δημάρχου της ουκρανικής πόλης έρχεται λίγη ώρα μετά την άρνηση της Ρωσίας, μέσω του πρακτορείου ειδήσεων RIA, ότι βομβάρδισε τον σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα που χιλιάδες άμαχοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Παρότι η πιο πρόσφατη ενημέρωση της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρίας της Ουκρανίας αναφέρει ότι ο σταθμός επλήγη με δύο ρουκέτες, αρκετές πηγές στο διαδίκτυο, που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, επισημαίνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν είτε ένας είτε δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U.