Quantcast

Μήνυμα της Γερμανίας σε Ουκρανία: Πρέπει να αποφασίσει πότε θα διεξάγει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Διαδέχονται το κάλεσμα των ΗΠΑ

Μήνυμα στην Ουκρανία για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία έστειλε με τη σειρά της η γερμανική κυβέρνηση.

 

 

Ειδικοτερα, εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα διεξαγάγει συνομιλίες με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι επίσης διστακτική να συμμετάσχει σ’ αυτές.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν κατ’ ιδίαν την Ουκρανία να σηματοδοτήσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Ρωσία, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις όσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία.

Τι σκοπό έχει η προτροπή των ΗΠΑ

Επικαλούμενη πηγές ενημερωμένες σχετικά, τις οποίες δεν κατονόμασε, η εφημερίδα εξήγησε πως η προτροπή των Αμερικανών δεν έχει σκοπό να αναγκάσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αποτελεί μάλλον υπολογισμένη κίνηση με σκοπό το Κίεβο να διατηρήσει την υποστήριξη άλλων χωρών, όπου η κοινή γνώμη ανησυχεί πως τροφοδοτεί τη σύρραξη που θα κρατήσει χρόνια.

Πάντα κατά το δημοσίευμα, οι συνομιλίες δείχνουν πόσο περίπλοκη είναι η θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την Ουκρανία. Δημόσια, Αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύονται πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσφέρει τεράστια ποσά προκειμένου να φθάνει στρατιωτικό υλικό στο Κίεβο για «όσο χρειαστεί», όμως ταυτόχρονα η αμερικανική κυβέρνηση θα ήθελε να δει τον πόλεμο να φθάνει στο τέλος, καθώς έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, ενώ έχει πυροδοτήσει φόβους για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως Αμερικανοί αξιωματούχοι συμμερίζονται την εκτίμηση ουκρανών ομολόγων τους ότι ο Πούτιν προς το παρόν δεν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί, όμως αναγνωρίζουν πως η άρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει καν μαζί του ενέτεινε τις ανησυχίες σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του κόστους των τροφίμων και των καυσίμων.

«Η κόπωση όσον αφορά την Ουκρανία είναι αληθινό ζήτημα για ορισμένους από τους εταίρους μας», παραδέχτηκε Αμερικανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, μιλώντας στην εφημερίδα.