Μεξικό: Δολοφονήθηκε κι άλλος δημοσιογράφος αυτή τη φορά μέσα σε εστιατόριο

Ο 4ΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2020

Ο τέταρτος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στο Μεξικό.

 

 

Ο δημοσιογράφος Πάμπλο Μορουγάρες, του ειδησεογραφικού ιστότοπου PM Noticias στο Μεξικό, δολοφονήθηκε μέσα σε εστιατόριο στην πολιτεία Ιγουάλα.

 

 

Την είδηση γνωστοποίησαν η επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας και πηγές προσκείμενες στην αστυνομία. Η επιτροπή καταδίκασε το έγκλημα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, στην οποία απαιτεί επίσης να διενεργηθεί «έρευνα άμεσα» για εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

 

 

Ο Μορουγάρες έγινε ο τέταρτος δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 2020, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκε στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα) ενώ βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο με συνοδεία ενός αστυνομικού. Τόσο ο δημοσιογράφος, όσο και ο αστυνομικός δολοφονήθηκαν από βαριά οπλισμένους άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στο εστιατόριο, ενώ δολοφόνησαν και έναν ιδιωτικό φύλακα.

 

 

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους δημοσιογράφους. Πάνω από εκατό εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000. Πάνω από το 90% των δολοφονιών αυτών μένει ατιμώρητο.