Μεταναστευτικό – Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό δυσκολεύουν τη μετεγκατάσταση των ανήλικων προσφύγων

Δεν σταματούν οι συζητήσεις και οι προετοιμασίες

Τα μέτρα που έχουν λάβει πολλά κράτη για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού δυσκολεύουν τις διαδικασίες και τα χρονικά περιθώρια, για επανεγκατάσταση και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ ποσοστό προσφύγων και ανηλίκων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις για την επανεγκατάσταση και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ συνεχίζονται απρόσκοπτα, σημείωσε, ωστόσο υπογράμμισε ότι αλλά είναι δύσκολο να δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς τα μέτρα που έχουν λάβει πολλά κράτη για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού δυσκολεύουν τις διαδικασίες.

Αυτό διευκρίνισε  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την κατάσταση στη χώρα μας και τους κινδύνους λόγω του ιού.

Γνωρίζουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και «σας λέω με ασφάλεια ότι οι συζητήσεις και οι προετοιμασίες συνεχίζονται» σημείωσε συγκεκριμένα και προσέθεσε: «Προσπαθούμε να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν».