Μεντβέντεφ για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν: «Δεν χρειάζεται να πω πού θα χρησιμοποιηθεί»

Πεσκόφ «Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, άκυρο το ένταλμα σύλληψης»

Προκλητικός ήταν σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Διεθνές Δικαστήριο, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας παρομοίασε με… χαρτί τουαλέτας το έγγραφο του σχετικό Διεθνούς Δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζεται νας σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί». Μάλιστα, δίπλα στη φράση του, έχει επισυνάψει και ένα σχετικό εικονίδιο.

Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, λέει ο Πεσκόφ

Η έγερση του ζητήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) σχετικά με τη “σύλληψη” του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απαράδεκτη, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του και οι όποιες αποφάσεις του είναι άκυρες από νομική άποψη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θεωρούμε την ίδια την υποβολή του ζητήματος αυτού εξοργιστική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και μια σειρά από κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», δήλωσε ο Πεσκόφ.