Quantcast

Μεγάλη Βρετανία: Οι 8 στρατιώτες που σήκωσαν το φέρετρο της Ελισάβετ θα γυρίσουν στο Ιράκ για να πολεμήσουν τον ISIS

Εντός της εβδομάδας θα πετάξουν από τη Μεγάλη Βρετανία με προορισμό μία αεροπορική βάση στο βόρειο Ιράκ η οποία χρησιμοποιείται για την καταπολέμιση των εξτρεμιστών του ISIS στη Συρία

Οι οκτώ στρατιώτες από τους Φρουρούς των Γρεναδιέρων του 1ου Τάγματος που μετέφεραν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ από την αίθουσα του Γουέστμινστερ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ πρόκειται να επιστρέφουν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές του ISIS.

Οι οκτώ στρατιώτες βρέθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να συμμετέχουν στην κηδεία της Ελισάβετ ενώ η ομάδα δεν έκανε το παραμικρό λάθος όλη μέρα, με κάθε στρατιώτη να φοράει μπότες με λαστιχένια σόλα, για να αποφύγει να γλιστρήσει στο εξαιρετικά γυαλισμένο πέτρινο πάτωμα του παλατιού.

Μετά την επιτυχημένη τους αποστολή εντός της εβδομάδας θα πετάξουν από τη Μεγάλη Βρετανία με προορισμό μία αεροπορική βάση στο βόρειο Ιράκ η οποία χρησιμοποιείται για την καταπολέμιση των εξτρεμιστών του ISIS στη Συρία. Σύμφωνα με την Express οι Φρουροί των Γρεναδιέρων του 1ου τάγματος προστατεύουν την βάση που χρησιμοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για την έναρξη επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το έργο να σηκώσουν το φέρετρο στις απότομες σκάλες του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, 450 ετών, ήταν αρκετά απαιτητικό, αλλά η άψογη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της φορτισμένης αυτής ημέρας έχει κερδίσει τον έπαινο του βρετανικού έθνους, με θαυμαστές σε όλη τη Βρετανία να δηλώνουν: «Αυτοί έκαναν περήφανο το έθνος μας και την Αυτού Μεγαλειότητα».

«Μια τόσο θλιβερή και βαρυσήμαντη μέρα σήμερα με την κηδεία της βασίλισσας, αλλά πρέπει να πω ότι αυτοί οι οκτώ νεαροί άνδρες που μετέφεραν το φέρετρο της βασίλισσας στο τελευταίο της ταξίδι ήταν απολύτως άψογοι. Ανεβαίνοντας ακόμη και τα σκαλιά του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου. Τους αξίζει ένα μετάλλιο», σχολίασε ένας Βρετανός.

«Ελπίζω οι νεκροπομποί να λάβουν ειδική μνεία κάπου και ένα μετάλλιο για τις προσπάθειές τους σήμερα… Ήταν καταπληκτικοί ειδικά όταν ανέβηκαν εκείνα τα σκαλιά», ανέφερε από την πλευρά του ένας άλλος Βρετανός.

O νεότερος άνδρας της συγκεκριμένης ομάδας ήταν ο 19χρονος Φλέτσερ Κοξ ο οποίος έγινε δόκιμος μόλις σε ηλικία 15 ετών. Μάλιστα του απονεμήθηκε το μετάλλιο του υπολοχαγού – είναι η υψηλότερη διάκριση που μπορεί να πετύχει ένας νεαρός στρατιώτης, ενώ σε μία ομιλία του είπε ότι η μοναδική φιλοδοξία που είχε ήταν να παρελάσει για τη βασίλισσα.

Οι οκτώ στρατιώτες καθοδηγήθηκαν υποδειγματικά από τον λοχία Dean Jones ο οποίος είναι εκπαιδευτής στη βασιλική στρατιωτική ακαδημία  Sandhurst (πρόκειται για την ακαδημία όπου ο πρίγκιπας Χάρι εκπαιδεύτηκε για να γίνει αξιωματικός).

Οι φρουροί των Γρεναδιέρων είναι το ανώτατο τακτικό σύνταγμα του στατού και χρονολογείται από το 1656. Τότε αναπτύχθηκε  ως Σύνταγμα του Λόρδου Γουέντγουορθ για να προστατεύσει τον εξόριστο Κάρολο Β’.