Με στρατιωτικά οχήματα διευκολύνουν οι Τούρκοι τους μετανάστες

1.200 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Με το σχέδιο του Τ. Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων να γίνεται πραγματικότητα, οι τουρκικές αρχές όχι απλώς αφήνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά τους διευκολύνουν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, υποδεικνύοντας τους τα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές ή μεταφέροντάς τους ακόμα και με στρατιωτικά οχήματα.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μετανάστες και πρόσφυγες ευχαριστούν τον πρόεδρο της Τουρκίας επειδή, όπως είπαν, τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία, ενώ και τουρκικά στρατιωτικά οχήματα τους βοηθούν για να μετακινηθούν προς τα τουρκικά παράλια ή τα σύνορα στον Έβρο.

Επιπλέον οι τουρκικές αρχές έχουν καλέσει για το Σάββατο διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ για να καταγράψουν τις λέμβους με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια για τα ελληνικά νησιά.

Μέχρι το βράδυ, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.200 άτομα στα σύνορα στον Έβρο από την πλευρά της Τουρκία, ενώ ομάδες από πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί απέναντι και σε μικρή απόσταση από τα ελληνικά νησιά, στη Σμύρνη και στο Αϊβαλί, όπως καταγράφουν εικόνες από διεθνή  τηλεοπτικά ΜΜΕ.