Μαζική επιχείρηση της αστυνομίας στην Ιταλία: Προσήχθησαν 13 άτομα που επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μετανάστες

Ανήκουν στο νεοφασιστικό χώρο

Μετά τη νίκη επί του Βελγίου (2-0) την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, νεαροί Μαροκινοί φέρεται να ξεκίνησαν επεισόδια στις Βρυξέλλες.

 

 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, οι μετανάστες από τη χώρα της βόρειας Αφρικής στην Ιταλία, που πανηγύριζαν την πρόκριση στους προημιτελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου το οποίο διεξάγεται στο Κατάρ ειρηνικά, ενδεχομένως βίωσαν το άγριο πρόσωπο του φασισμού.

Προσήχθησαν 13 άτομα

Η ιταλική Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δεκατριών ατόμων, που, σύμφωνα με τον Τύπο, φέρεται να ανήκουν στον νεοφασιστικό χώρο. Όπως γράφει η εφημερίδα «La Repubblica», οι προσαχθέντες, φορώντας μαύρες μπλούζες και καλυμμένα τα πρόσωπα, επιτέθηκαν με ρόπαλα κατά Μαροκινών μεταναστών, ενώ, οδηγώντας τα αυτοκίνητά τους, πανηγύριζαν για το θρίαμβο της Εθνικής τους.

«Πρόκειται για νέους που έσπασαν, με ρόπαλα, πολλά τζάμια αυτοκινήτων στα οποία βρίσκονταν και πανηγύριζαν Μαροκινοί πολίτες, μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Ισπανία. Οι επιθέσεις προήλθαν κυρίως από ακραίους φιλάθλους της ομάδας της Βερόνα», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Όπως υπογραμμίζεται, η πόλη της Βερόνα, πάρα την πρόσφατη εκλογή προοδευτικού δημάρχου, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα λόγω της παρουσίας ισχυρών νεοφασιστικών οργανώσεων.