Μάσκες: Τι ισχύει στα σχολεία στις χώρες της Ευρώπης

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται γονείς και μαθητές για να δουν όχι μόνο πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά και πως θα ανοίξουν

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και θα εισηγηθεί τι πρόκειται να γίνει με το άνοιγμα των σχολείων. Πάντως σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα σχολεία έχουν ανοίξει αλλά με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για τους μαθητές που πρέπει να φοράνε συνέχεια μάσκα.

Όπως αναφέρει ο Guardian πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει την υποχρεωτική μάσκα στους μαθητές ακόμη και σε αυτούς του Δημοτικού και αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. 

Τι ισχύει στην Ευρώπη

Αγγλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Γαλλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές άνω των 11 ετών (το μέτρο ισχύει από τον Νοέμβριο) Υποχρεωτική κάλυψη του προσώπου με μάσκα σε όλα τα δημοτικά σχολεία (το μέτρο ισχύει από τις 15 Δεκεμβρίου)

Ιταλία: Εάν σε κάποια τάξη υπάρχει έστω και ένα ανεμβολίαστο παιδί, τότε όλα τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκα.

Βέλγιο: Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλα τα παιδιά άνω των 6 ετών τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους των σχολείων

Ισπανία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα παιδιά άνω των 6 ετών στα σχολεία τους.

Γερμανία: Το κάθε ομόσπονδο κρατίδιο μπορεί να αποφασίσει ξεχωριστά το τι θα κάνει αλλά η Ομοσπονδιακή οδηγία αμέσως μόλις ξέσπασε η Όμικρον είναι η μάσκα να είναι υποχρεωτική σε όλα τα σχολικά κτίρια από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σουηδία: Αν και δεν είναι απίθανο να υπάρξει lockdown στα σχολεία λόγω της Όμικρον, εντούτοις οι μαθητές στη Σουηδία δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα.

Νορβηγία: Και στη Νορβηγία οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα στα σχολεία. Όμως τα παιδιά άνω των 11 ετών είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκα όταν μπαίνουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πολωνία: Οι μαθητές μέχρι τώρα δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα στα σχολεία. Όμως λόγω της μετάλλαξης Όμικρον υπήρξε σήμερα έντονη προειδοποίηση ότι επίκεινται νέοι περιορισμοί.