Μαρόκο: Αγωνία για έναν 5χρονο που έχει εγκλωβιστεί σε πηγάδι 32 μέτρων – Είναι εκεί πάνω από 36 ώρες (Βίντεο)

Ο μικρός Ραγιάν βρίσκεται εγκλωβισμένος στο πηγάδι για περισσότερες από 36 ώρες - Τα συνεργεία διάσωσης πέτυχαν τον εφοδιασμό του 5χρονου "με νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνων" και συνεχίζουν να σκάβουν τον χώρο γύρω από το πηγάδι

Η τύχη ενός 5χρονου αγοριού που έχει παγιδευτεί σε ένα βαθύ πηγάδι για περισσότερες από 36 ώρες έχει προκαλέσει μεγάλη αγωνία σήμερα στο Μαρόκο, ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να το απεγκλωβίσουν σκάβοντας το έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι.

Ο Ραγιάν έπεσε κατά λάθος την Τρίτη το βράδυ σε ένα ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων, το οποίο είναι στενό και δύσκολα προσβάσιμο. Αυτό βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του σε χωριό σε μικρή απόσταση από την περιοχή Μπαμπ Μπερέντ, στην επαρχία Σεφσαουέν, στο βόρειο Μαρόκο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Σε μια στιγμή απροσεξίας, ο μικρός έπεσε μέσα στο πηγάδι που επισκεύαζα. Δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι όλη νύχτα (!)”, δήλωσε ο πατέρας του Ραγιάν στον ιστότοπο Le360.

 

 

 

Τα συνεργεία διάσωσης πέτυχαν τον εφοδιασμό του 5χρονου “με νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνων”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Πέντε εκσκαφείς που εστάλησαν στο σημείο σκάβουν το έδαφος που βρίσκεται γύρω από το πηγάδι. “Οι εργασίες εκσκαφής έχουν φτάσει σε βάθος άνω των 19 μέτρων”, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τις οποίες επικαλείται το MAP.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων, που καταβάλλουν προσπάθειες για περισσότερο από ένα 24ωρο για να απεγκλωβίσουν το αγόρι, δεν μπορούσαν να κατέβουν απευθείας μέσα στο πηγάδι, καθώς η “διάμετρός του δεν ξεπερνά τα 45 εκατοστά”, δήλωσε ο Αμπντελχάμπι Τεμράνι υπεύθυνος της επιχείρησης διάσωσης του 5χρονου στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Al Oula.

Το ατύχημα του μικρού Ραγιάν έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση και πολλά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στο Twitter υπάρχει και σχετικό hashtag.

“Η καρδιά όλων των Μαροκινών βρίσκεται μαζί με αυτόν τον άγγελο”, αναφέρεται σε μήνυμα χρήστη του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης.