Μαργαρίτης Σχοινάς για ναυάγια σε Λέσβο – Κύθηρα: «Κάθε ζωή που χάνεται ισοδυναμεί με πολλούς θανάτους»

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου τη θλίψη μας για την τραγική απώλεια ζωών στο Αιγαίο σήμερα το πρωί»

Τη θλίψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ναυάγια στη Λέσβο και Κύθηρα, με νεκρούς και αγνοούμενους, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνοντας λόγο για «ημέρα λύπης».

 

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου τη θλίψη μας για την τραγική απώλεια ζωών στο Αιγαίο σήμερα το πρωί. Κάθε ζωή που χάνεται ισοδυναμεί με πολλούς θανάτους», σημείωσε ο κ. Σχοινάς στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, στις Βρυξέλλες, του νέου διακανονισμού συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της UEFA.

Έκκληση στην Άγκυρα να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων από την Τουρκία, ειδικά όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο όπως σήμερα, απευθύνει μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα ναυάγια χθες βράδυ.