Μαντλίν ΜακΚάν: Νέες έρευνες κοντά στο φράγμα που εξαφανίστηκε (Βίντεο)

Η περιοχή απέχει περίπου 31 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μανλτίν στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, πριν από 16 χρόνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας σε μια δεξαμενή που ψάχνει στοιχεία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

 

Οι δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να βουτούν στο φράγμα Arade στην Πορτογαλία το πρωί της Τρίτης.

Η περιοχή απέχει περίπου 31 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μανλτίν στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, πριν από 16 χρόνια.

Στην έρευνα συμμετέχει και ένα σκάφος με δύο αξιωματικούς που ερευνά την περιοχή.

Οι αξιωματικοί δεν θα επικεντρωθούν μόνο στις έρευνες μέσα στο νερό, αλλά και στους γύρω θάμνους.

Οχήματα και αξιωματικοί εθεάθησαν για πρώτη φορά στο φράγμα τη Δευτέρα μετά τις αναφορές για στοιχεία στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι συντονίζει τις έρευνες στο Algarve κατόπιν αιτήματος της γερμανικής αστυνομίας και παρουσία Βρετανών αξιωματικών.

Η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2020 ότι πιστεύει ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και ύποπτος για τη δολοφονία της είναι ο Κρίστιαν Β.

Ο καταδικασμένος για κακοποίηση παιδιών και έμπορος ναρκωτικών συνήθιζε να επισκέπτεται τον φράγμα και το αποκαλούσε «τον παράδεισό του».

Ο Κρίστιαν Β βρίσκεται σήμερα στη φυλακή εκτίοντας ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά ο ίδιος δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του παιδιού.