Μαδαγασκάρη: Ένας νεκρός από τον κυκλώνα Φρέντι – Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ένας 27χρονος πνίγηκε κοντά στο λιμάνι του Μαχανόρο, ενώ περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην περιοχή Βατοβάβι, ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών

Με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις ξεκίνησε απόψε να πλήττει τη Μαδαγασκάρη ο κυκλώνας Φρέντι, με τις αρχές της νησιωτικής χώρας να έχουν αναστείλει την λειτουργία των σχολείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ έχει ήδη αναφερθεί ο πρώτος θάνατος από τον κυκλώνα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Μαδαγασκάρης, ο κυκλώνας Φρέντι έφθασε στο νοτιοανατολικό άκρο της νησιωτικής χώρας, ελαφρώς εξασθενημένος, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 130 χλμ/ώρα κατά μέσο όρο και ριπές που έφθαναν τα 180 χλμ/ώρα.

Σε σχετική ανακοίνωση, υπογράμμιζε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι παράκτιες περιοχές, κάνοντας λόγο για ισχυρές βροχοπτώσεις και κύματα ύψους άνω των 8 μέτρων στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών.

Ένας 27χρονος πνίγηκε κοντά στο λιμάνι του Μαχανόρο, ενώ περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην περιοχή Βατοβάβι, ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

«Στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους», είπε η Τάνια Ρατζαοναριβόνι, κάτοικος της πόλης Μαναντζάρι.

Σχεδόν έναν μήνα μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Σενέσο που στοίχισε τη ζωή σε 33 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες άστεγους, η Μαδαγασκάρη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν καταστροφικό κυκλώνα.

Ο κυκλώνας Φρέντι στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθεί προς τα δυτικά και να πλήξει τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, επηρεάζοντας περίπου 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους, όπως εκτιμά το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (UNOCHA).