Λοταρία ύψους 2.600 ευρώ με σκοπό τον εμβολιασμό οργάνωσε η Χαμάς στη Γάζα

Οι αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους

Στη Γάζα, αν επιλέξει κάποιος να εμβολιαστεί για την Covid-19, μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό: η Χαμάς, η οργάνωση που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα οργανώσει μια λοταρία που θα αποφέρει στους νικητές μέχρι και 10.000 σέκελ (περίπου 2.600 ευρώ), σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

 

 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έχει γίνει ήδη και στη Δυτική Όχθη όπου επίσης καταγράφεται μεγάλη αύξηση των μολύνσεων.

Στη Γάζα, έναν θύλακα περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων, οι μισοί εκ των οποίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 135.000 άνθρωποι. Οι τοπικές αρχές έχουν παραλάβει περίπου 336.000 δόσεις εμβολίων, όμως οι κάτοικοι εμφανίζονται διστακτικοί.

Για να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς θα οργανώσει από την Τετάρτη μια λοταρία που θα απευθύνεται όμως μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών: καθημερινά, δέκα εμβολιασμένοι θα επιλέγονται τυχαία και θα κερδίζουν 200 δολάρια ο καθένας. Σε έναν μήνα θα γίνει η «μεγάλη κλήρωση» και τρεις κερδισμένοι (και εμβολιασμένοι) θα εισπράξουν 10.000 σέκελ, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Άσραφ αλ Κόντρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους «να σώσουν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα στη Γάζα έχουν καταγραφεί 122.520 κρούσματα και 1.125 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19. Στη Δυτική Όχθη με τους 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 204.700 και οι θάνατοι τους 2.500.

Πηγή: ΑΜΠΕ