Λονδίνο: Ακτιβιστές πέταξαν πορτοκαλί μπογιά σε κήπο – Τους υποδέχτηκαν με λάστιχο ποτίσμαστος (Βίντεο)

Ο σχεδιαστής του κήπου, Hervey-Brookes αποκάλυψε ότι η κίνηση των ακτιβιστών είχε «βλάψει ανεπανόρθωτα» το έργο του

Σήμερα το πρωί οι ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» πραγματοποίησαν τις γνωστές τους παρεμβάσεις, αυτή τη φορά στο Chelsea Flower Show. Oι γνωστοί ακτιβιστές που βανδαλίζουν μνημεία και χώρους για να στείλουν περιβαλλοντικά μηνύματα, αυτή τη φορά ήρθαν αντιμέτωποι με μια πρωτότυπη υποδοχή.

 

Οι ακτιβιστές πέταξαν τη χαρακτηριστική τους πορτοκαλί μπογιά στα λουλούδια και στην περίφραξη του χώρου.Ένας από αυτούς είπε: «Τι νόημα έχει ένας κήπος αν δεν μπορείς να φας;», ενώ το πλήθος τους αποκάλεσε «ηλίθιους», αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Οι ταραχοποιοί ήρθαν αντιμέτωποι με την ασφάλεια και απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε αργότερα ότι οι τρεις συνελήφθησαν ως ύποπτοι για φθορά περιουσίας.

Αλλά προτού απομακρυνθούν μια κυρία είχε την ευρηματική ιδέα να αρχίσει να τους βρέχει με νερό χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο ποτίσματος!

 

Με δήλωσή του μετά το περιστατικό, ο σχεδιαστής του κήπου, Hervey-Brookes αποκάλυψε ότι η κίνηση των ακτιβιστών είχε «βλάψει ανεπανόρθωτα» το έργο του.

Οι διαδηλωτές κατονομάστηκαν από την Just Stop Oil ως η Stephanie Golder, 35 ετών, η συνταξιούχος μηχανικός τοπίου Naomi Goddard, 58 ετών, και η Rosa Hicks, 28 ετών.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη που έκαναν σήμερα το πρωί στο Λονδίνο οι οικολόγοι, μετά από τρεις αργές πορείες σε διάφορα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.