Λιάκος: Να απευχηθούμε την πραγματοποίηση του EastMed. Δεν μπορεί να αποκλείεται η Τουρκία

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ µέλοΥς του Πολιτικού Συµβουλίου του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία

Τη μέρα της πανηγυρικής υπογραφής του αγωγού EastMed, ο Καθηγητής Αντώνης Λιάκος, µέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία, εκφράζει την άποψη ότι η υπογραφή θα αποβεί μοιραία.

 

Αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει.

 

Η ανάρτησή του:

 

Η ευγενής μας τύφλωσις.

Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν.