Λετονία: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος της Λετονίας, Έγκιλς Λέβιτς, βρέθηκε σήμερα (14.10.2021) θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του

Ο πρόεδρος της Λετονίας, Έγκιλς Λέβιτς, βρέθηκε σήμερα (14.10.2021) θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

 

 

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, να τεθεί σε αυτοαπομόνωση επειδή χθες οι δύο ηγέτες είχαν προγευματίσει μαζί.

Ο Λέβιτς υποβλήθηκε σε εξετάσεις ρουτίνας μία ημέρα αφότου επισκέφθηκε τη Σουηδία για να συμμετάσχει σε ένα διακρατικό φόρουμ. Θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι του, όμως ακυρώθηκαν οι άλλες υποχρεώσεις του, όπως η συνάντηση που θα είχε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας και η επίσκεψή του στο Κόσοβο και τη Βόρεια Μακεδονία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Λετονός πρόεδρος είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca τον Απρίλιο, όπως είπε ο εκπρόσωπός του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BNS.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Λετονία καταγράφηκαν 2.408 νέα κρούσματα και 21 θάνατοι, αύξηση ρεκόρ. Μόνο το 52% των ενηλίκων Λετονών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 75%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ