Quantcast

Λαβρόφ: Καπρίτσιο η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας

Δηλώσεις -μετά τη συνάντηση- που είχαν έκαναν οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η ουκρανική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων των δύο υπουργών, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα και στις οποίες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «καπρίτσιο» την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντας casus belli τυχόν παρέμβαση του Κιέβο στο Ντονμπάς, στη σκιά των δηλώσεων Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία αναζητά πρόσχημα για να ξεκινήσει εισβολή.

Το μήνυμα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας διεμήνυσε ότι «σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ακούει με προσοχή με προσοχή τους προβληματισμούς της Ρωσίας για την ασφάλειά της αλλά κα τις ανησυχίες των υπολοίπων τονίζοντας τρία σημεία:

  • Την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης
  • Την στήριξη για την πλήρη εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδας για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ
  • Την ελληνική ομογένεια και ιδιαίτερα αυτή που βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει αυτήν την ομογένεια, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει κανένα νικητή» δεν θα έχει νικητή τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Λαβρόφ: Καπρίτσιο η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για την κρίση στην Ουκρανία και απάντησε ότι «εάν υπάρξει παρέμβαση στο Ντονμπάς θα θεωρηθεί casus belli από τη Ρωσία» προσθέτοντας πως «σε ό,τι αφορά το Ντονμπάς μας ανησυχούν οι τελευταίες ειδήσεις για την ραγδαία αύξηση των βομβαρδισμών και την χρήση των εξοπλισμών που απαγορεύονται από τη συμφωνία του Μινσκ. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που το καθεστώς του Κιέβου παραβιάζει αυτές τις υποχρεώσεις και όταν υπάρχει δυνατότητα να ληφθούν μέτρα κατάπαυσης του πυρός τα σαμποτάρει».

Σημείωσε, δε, ότι είμαστε υπέρ της αναζήτησης της ασφάλειας για την κοινή μας περιοχή όχι μόνο γιατί κάποιος έχει καπρίτσιο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» ζητώντας από τους Δυτικούς που επηρεάζουν το Κίεβο να το πιέσουν για να τηρήσει τις υποχρεώσεις του από τις συμφωνίες του Μινσκ».