Λίγες μέρες πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, φέρεται να τάσσεται υπέρ της στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως μεταδίδει το ΡΙΚ.
Ωστόσο, δεν συμφωνούν με τη στάση αυτή όλα τα στελέχη του ΔΗΣΥ, καθώς εκφράζουν έντονες απόψεις αναφορικά με όσα έχουν διαμειφθεί με τον νικητή του πρώτου γύρου και πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει διαγραφεί από τους καταλόγους του κόμματος. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, επεσήμανε νωρίτερα ότι είναι δύσκολη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να διαχειριστεί την εκλογική αποτυχία με τρόπο που θα το κρατήσει ενωμένο και δυνατό σημειώνοντας ότι ενώπιον του ΔΗΣΥ τίθενται σοβαρά διλήμματα.
Ραντεβού απόψε του Αβέρωφ με Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη
Πάντως, λίγο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέσα σε ένα 24ωρο συνάντησης της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με τον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικο Μέγαρο, φαίνεται ότι «κλείδωσε για απόψε στις 18:15 το πρώτο ραντεβού του Χριστοδουλίδη με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε ότι δεν αρνείται να συναντηθεί με τον οποιονδήποτε, τονίζοντας παράλληλα ότι όλα είναι ανοικτά.
Στόχος φαίνεται να είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, αφού γίνουν οι συναντήσεις του Νεοφύτου με τον Χριστοδουλίδη και τον επίσης ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη, σήμερα στις 17:00.
Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη στις 18:00 τοπική ώρα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις προεδρικές εκλογές. Σε ανακοίνωσή του δε δηλώνει ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοικτή στον διάλογο και όλοι γνωρίζουν που βρίσκεται».
Ο Χριστοδουλίδης, ο οποίος αποσχίστηκε από τον ΔΗΣΥ για να διεξάγει τη δική του εκστρατεία με τη βοήθεια κομμάτων που παραδοσιακά τηρούν σκληρή γραμμή στις συνομιλίες για την επίλυση της διαίρεσης της Κύπρου, ελπίζει, προφανώς, στη στήριξη του ΔΗΣΥ, αλλά σε μια συζήτηση την παραμονή των εκλογών, είχε αρνηθεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενώσει τις δυνάμεις του με οποιοδήποτε κόμμα, συμπεριλαμβανομένου του εθνικιστικού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, προοπτική που θορύβησε πολλούς στην Κύπρο καθώς θα συνιστούσε «νομιμοποίηση της ακροδεξιάς», όπως εκτίμησε ο πολιτικός αναλυτής Χριστόφορος Χριστοφόρου.